Taxatie van je huis in Laakkwartier

Wanneer je de marktwaarde van je woning wilt berekenen, doen onze makelaars van Wilburg Makelaars in Laakkwartier, Den Haag, graag een taxatie van je huis. Door middel van een taxatierapport wordt er een schatting gemaakt van de verkoopwaarde van een huis. In het taxatierapport wordt de marktwaarde van de woning vermeld. Lees verder en ontdek welke redenen er zijn om een taxatie van een huis te laten doen en wat het beste moment is om een taxatierapport op te laten stellen. Wanneer laat jij de markwaarde van je woning berekenen?

Een taxatie van je huis: laat een taxatierapport opstellen

Het opstellen van een taxatierapport door ons team in Laakkwartier kan om verschillende redenen nodig zijn. In de meeste gevallen heb je bij het afsluiten van een hypotheek (bijvoorbeeld bij het oversluiten van je hypotheek) een aflopende renteperiode of bij een verbouwing een taxatierapport nodig. Daarnaast kan er een taxatierapport opgesteld worden om bij een overlijden tot een juiste verdeling voor de erfgenamen te komen. Ook kan een echtscheiding een reden zijn. Het berekenen van de marktwaarde van de woning is nodig wanneer het huis aan derden verkocht moet worden of wanneer de één de ander uitkoopt. Aan de hand van een taxatierapport wordt de hoogte van het verkoop- of uitkoopbedrag van het huis bepaald ten behoeve van het echtscheidingsconvenant. Maar ook wanneer je geen hypotheek nodig hebt, biedt het berekenen van de marktwaarde van een woning zekerheid voor het nemen van een aankoopbeslissing.

Wat is het beste moment om de marktwaarde van een woning te laten berekenen?

Een bank verstrekt niet zomaar geld. Naast gegevens, zoals de hoogte van je inkomen en vermogen en het hebben van een vaste baan, wil de bank ook weten of de woning die je wilt kopen een goede investering is. Daarom verplicht de bank je vaak om een taxatie van je huis in Laakkwartier uit te laten voeren. Zo weet de bank of het risico van jouw hypotheek aanvaardbaar is. Maar wat is het juiste moment om de marktwaarde van je woning te laten berekenen? De taxatie hangt samen met de ontbindende voorwaarden van financiering. Als de taxatie uitwijst dat het huis niet zoveel waard is als jij ervoor zou moeten betalen, krijg je geen volledige financiering van je woning en kun je het huis misschien niet betalen. Het is daarom verstandig om de marktwaarde van je woning te berekenen, voordat de ontbindende voorwaarden van de financiering verlopen. Wanneer je, na het verlopen van de ontbindende voorwaarden, ontdekt dat het huis minder waard is, kom je niet zomaar van de koop af en betaal je meestal een fikse boete of schadevergoeding. Het berekenen van de marktwaarde van een woning wordt vaak pas gedaan als het zeker is dat de koop door kan gaan en er geen bouwkundige problemen zijn geconstateerd. Zo voorkom je dat er onnodig kosten voor de taxatie gemaakt worden.

Laat een taxatierapport opstellen door een ervaren makelaar

Wil je de marktwaarde van je woning laten berekenen? Kies voor zekerheid en laat het over aan Wilburg Makelaars uit Den Haag. Wij zijn namelijk VBO-makelaar. Hierdoor ben je zeker van een deskundig en betrouwbaar oordeel. Wil je enkel weten wat je huis nu waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Wil je een afspraak maken of heb je vragen? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 070 399 60 10