Verkoop

Als u uw woning wil gaan verkopen, kunt u een afspraak met ons maken voor een vrijblijvende en kosteloze waardebepaling en een vakkundig verkoopadvies. Als U uw woning gaat verkopen zijn er een aantal zaken van belang; dat is een goede vraagprijs vaststellen want daarmee is de kans op snel resultaat het grootst. Natuurlijk zijn wij bekend met de ontwikkelingen op de huidige woningmarkt om tot een juiste inschatting van de waarde van uw woning te komen. Daarnaast is een goede presentatie van groot belang. Dit komt tot uiting in de mooie brochure met foto’s om een goed inzicht van uw woning te krijgen. Ook de plaatsing van uw woning in onze etalage en op de verschillende websites zoals vbo.nl, funda.nl, jaap.nl, marktplaats.nl en natuurlijk onze eigen website wilburg.nl dragen bij aan het vinden van kopers voor uw woning. Wij doen graag Uw huiswerk!

Bezichtigingen begeleiden
Onze makelaars begeleiden de bezichtigingen en zal de geïnteresseerde uitgebreid informeren over de woning. Bij de bezichtigingen hoeft u als verkoper niet aanwezig te zijn. Potentiële kopers voelen zich vaak vrijer als de bewoners niet aanwezig zijn bij de bezichtigingen. U wordt natuurlijk gedurende het gehele traject op de hoogte gehouden van het verloop van de verkoop van uw woning.

De koopovereenkomst
Is de koop rond dan worden de gemaakte afspraken tussen koper en verkoper schriftelijk vastgelegd in een koopovereenkomst. De koop is definitief als de drie dagen bedenktijd zijn verlopen en termijn van de ontbindende voorwaarden zijn vervallen. In de koopovereenkomst staan behalve de verkoopprijs ook de afspraken over overname van roerende zaken, overdrachtsdatum e.d..

Aan de hand van de koopovereenkomst bereidt de notaris de eigendomsoverdracht voor.

De notaris handelt verder alle financiële zaken rond de verkoop af, waaronder ook de aflossing van uw eventuele hypotheek.

Mocht u toch nog vragen hebben over de verkoop van uw woning, dan bent welkom om uw vragen aan onze makelaars voor te leggen. Stuur een e-mail of loop eens binnen bij ons kantoor.