FUNDAmenteel beter.

Housenet 3 brengt websites van makelaars naar een tot op heden onbereikbaar niveau. Alle mogelijkheden van een groot woonportaal in uw eigen website. 

Samenwonen met maximaal drie personen wordt vergunningvrij

15-10-2015

Het wordt makkelijker om met drie mensen gezamenlijk een woning te huren. Dankzij de VVD Den Haag wordt samenwonen met maximaal drie personen vergunningvrij in de hele stad!

Het wordt makkelijker om met drie mensen gezamenlijk een woning te huren. De VVD Den Haag, het CDA en D66 dienden een voorstel in dat het mogelijk maakt om met drie personen vergunningvrij een woning te mogen delen in de hele stad. VVD-fractievertegenwoordiger Frans de Graaf: “In de moderne samenleving zie je steeds meer samenwoon-vormen die afwijken van het traditionele gezin: jonge werkenden die een woning delen, familieleden die samenwonen, ouderen, studenten et cetera. Het is goed dat die deze ‘nieuwe huishoudens’ nu ook in onze stad kunnen samenwonen.”

Deze verruiming biedt ook mooie mogelijkheden om meer studentenhuisvesting mogelijk te maken. VVD-fractievertegenwoordiger Frans de Graaf: “Den Haag wordt steeds meer een studentenstad. Dat is mooi: studenten brengen naast levendigheid ook kennis naar de stad, die wij goed kunnen gebruiken. Maar dit betekent dat we ook ruimte voor hen moeten maken. Dat zij nu makkelijker samen een huis kunnen huren, is hiervoor een belangrijke stap.”