FUNDAmenteel beter.

Housenet 3 brengt websites van makelaars naar een tot op heden onbereikbaar niveau. Alle mogelijkheden van een groot woonportaal in uw eigen website. 

Nieuwe regelgeving voor koopwoningen Den Haag

19-01-2017

Lees hier alles over de nieuwe regelgeving voor koopwoningen in Den Haag

Nieuwe regelgeving voor koopwoningen Den Haag

Bent u woonachtig in Den Haag en wilt u verhuizen naar een (andere) koopwoning? Of bent u diverse koopwoningen in Den Haag aan het bekijken, omdat u graag in deze mooie stad wilt gaan wonen? Dan is de nieuwe financiële regelgeving ook van toepassing op uw situatie. Vanaf 1 januari 2017 geldt namelijk voor koopwoningen in Den Haag dat de maximale lening die u mag afsluiten voor een woning, daalt. Van 102% naar 101% van de waarde van de koopwoning.

Wat betekent deze nieuwe regelgeving voor u?

Door de nieuwe regelgeving kan het zijn dat uw positie om in het bezit te komen van een koopwoning, verandert. Doordat de waarde van de maximale lening die u mag afsluiten nu 101% is in plaats van 102%, moet u een groter deel van de bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en financieringskosten, uit eigen middelen financieren.

Deze nieuwe regelgeving blijft niet beperkt bij een maximale hypotheek van 101%, maar zal in 2018 verlagen tot 100%.

Voordelen voor nieuwe koopwoningen

Wanneer kopers en eigenaren van huizen ‘noodzakelijke verbeteringen voor de veiligheid’ moeten doorvoeren, gaat deze nieuwe regelgeving niet op. Hierdoor kunnen herstelwerkzaamheden zoals funderingsherstel of dakherstel alsnog gefinancierd worden.

Ook op andere vlakken heeft de nieuwe regelgeving positieve kanten. Waar de waarde van de maximale lening daalt, komen er wel gunstigere omstandigheden wat betreft het meetellen van het inkomen van partners. Tot en met 2016 mocht het inkomen van uw partner slechts meetellen voor 50% voor een koopwoning. Vanaf 2017 is dat 60%.

Hulp bij het zoeken naar koopwoningen in Den Haag

Bent u van plan uw woning te verkopen in Den Haag? Neem dan eens contact op met Wilburg Makelaars. Wij nemen uw lasten graag uit handen omtrent het verkopen van uw woning. Wilt u meer weten over de nieuwe regelgeving van de maximale leenwaarde van uw hypotheek? Dan beantwoorden wij graag uw vragen.

Recent bekeken