FUNDAmenteel beter.

Housenet 3 brengt websites van makelaars naar een tot op heden onbereikbaar niveau. Alle mogelijkheden van een groot woonportaal in uw eigen website. 

Nieuws

Vanaf 2023 kantoren minimaal energielabel C

Vanaf 2023 is er in Nederland geen enkel kantoor meer met een energielabel slechter dan label C. Kantoren met een slechter label (D t/m G) mogen dan niet meer gebruikt worden. Eigenaren van energieslurpende kantoren moeten hun panden zuiniger maken. Dat staat in een brief van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) aan de Tweede Kamer. Woensdag 7 december vindt over dit voorstel een Algemeen Overleg plaats in de Tweede Kamercommissie.

Vanaf 2022 WOZ-taxaties van woningen verplicht gebaseerd op gebruiksoppervlakte.

Vanaf 1 januari 2022 moeten WOZ-taxaties van woningen verplicht zijn gebaseerd op de gebruiksoppervlakte. De komende vijf jaar geldt als een overgangsperiode. Zo wordt geborgd dat de WOZ-administratie uitsluitend beschikt over betrouwbare gebruiksoppervlakten voor alle relevante WOZ-deelobjecten bij woningen. VBO Makelaar heeft er bij de Waarderingskamer op aangedrongen gemeenten te verplichten de gebruiksoppervlakte te kiezen voor het meten en registreren van de grootte van woningen.

Recent bekeken